Het Programma

Programma overzicht

 

HealthPointe is een programma van 6 weken, dat zo vaak herhaald kan worden als nodig is om jouw lange termijn doel te behalen.


Het voedsel dat we eten bestaat voornamelijk uit drie hoofdgroepen, namelijk: proteïne, koolhydraten en vetten.

 

Proteïnen zijn de bouwstenen voor je lichaam. Ze zijn essentieel voor de aanmaak en het herstel van weefsel, het opbouwen van spieren en het produceren van specifieke hormonen. Wanneer mensen gewicht willen verliezen, gaan ze meestal meer bewegen en minder eten, inclusief minder proteïne. Als je niet alle proteïnen, die je nodig hebt via de voeding binnenkrijgt, gaat je lichaam bestaande proteïne in je lichaam afbreken (bijv. in je spieren).  Als het lichaam het eigen proteïne begint te verbranden, gaat het lichaam in de overlevingsmodus. In deze overlevingsmodus laat het de vetreserves niet meer los en stopt de gewichtsafname. Het voordeel van HealthPointe is dat we de inname van koolhydraten en vetten behouden maar beperken, maar NIET de inname van proteïne. Proteïnerijk voedsel geeft een veel grotere verzadiging als ander voedsel, want proteïnen geven je langer een voldaan gevoel.

 

Normaal gesproken verbrandt het lichaam glucose uit koolhydraten om energie te verkrijgen. Als er niet genoeg glucose aanwezig is in het bloed, dan schakelt het lichaam over op de alternatieve energie, namelijk de vetopslag. Het HealthPointe programma adviseert maaltijden met een goede balans in proteïne, koolhydraten en vetten, zodat het hongergevoel verdwijnt en je lichaam het opgeslagen vet gaat verbranden.

Lees voor aanvang van het HealthPointe programma eerst onze disclaimer door.

Het HEALTHPOINTE programma bestaat uit vijf fases:

 

Fase 1)
Voorbereidingsdagen (dag 1 t/m 5 voor je aan het programma begint)

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden. Lees de handleiding goed door. Maak een voedingslijst. Bestel je Nutrilite voedingssupplementen en tussendoortjes zoals proteïnerepen die je nodig hebt om te kunnen starten. Bestel deze rechtstreeks bij Amway via je begeleider. Bevoorraad je koelkast en voorraadkast met producten die op je voedingslijst staan.

 

Fase 2)
Proteïne dagen (dag 1 t/m 3)

In deze fase leert je lichaam om vet te verbranden i.p.v. koolhydraten. Tijdens deze dagen kies je alleen voeding uit de proteïne sectie van de voedingslijst en werk je naar 10.000 tot 15.000 stappen per dag toe.

 

Fase 3)
Gewichtsafname dagen (dag 4 t/m 28)

Tijdens deze fase eet je volgens de voedingslijst en kunt gebruik maken van de voorbeeld -menu’ s. Je houdt je vooruitgang bij. Je eet 3 maaltijden per dag en neemt iedere 60 a 90 minuten een tussendoortje uit de proteïne sectie. 

 

Fase 4)
Stabiliserings dagen (dag 29 t/m 42)

Na je gewichtsafname dagen is het noodzakelijk om je lichaam te stabiliseren op het nieuwe gewicht. Tijdens deze fase ga je je proteïne porties bij de lunch en het diner verdubbelen en je houdt minimaal 10.000 stappen vast.

 

Fase 5)
Duurzame stabiliteit (3 tot 12 maanden)

Als je je gewenste doel bereikt hebt, ga je verder met deze fase om een duurzame stabiliteit te creëren. Je creëert een ‘’set point’’ in je lichaam. Dat is het lichaamsgewicht welke het lichaam zich herinnert als het gewicht wat bij jou hoort en waarbij je een marge van 1 tot 2 kilo prima kunt hebben.

Neem voor meer informatie contact op met je begeleider of neem contact met ons op. Klik hier. 

Lees voor aanvang van het HealthPointe Program eerst onze disclaimer door.

Het is geen kwestie van geluk maar van gezond verstand.

MOOI EN VITAAL, ELKE DAG